Gå til Rogalandteater.no

Orlando

Category:

Av:
Virginia Woolf

Dramatisert av:
Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs

Oversetter:
Merete Alfsen

Regissør:
Sigrid Strøm Reibo

Scenograf og kostymedesigner:
Olav Myrtvedt

Videodesigner:
Boya Bøckman

Komponist:
Simon Revholt

Dramaturg:
Njål Helge Mjøs

Koreograf:
Oleg Glusjkov

Lysdesigner:
Haakon Espeland

Maskør:
Jill Tonje Holter

Kostymepatinering og accessoirer:
Kjell Nordström

Medvirkende:
Nina Ellen Ødegård
Even Stormoen
Anders Dale
Øystein Martinsen
Kamilla Grønli Hartvig
Trygve Stakkeland (DJ, musiker og komponist)
Dansere:
Erlend Auestad Danielsen
Cassandra Loo

Foto og grafisk design:
Stig Håvard Dirdal


LES MER

About

– “I don’t know where I’m going from here, but I promise it won’t be boring.” (David Bowie)

Ingenting forandrer seg.  Og så, i løpet av tre og et halv sekund, har alt forandret seg. Hva fremtiden bringer, må gudene vite. Et halvt hundreår kan med et kast med øynene tilbakelegges.  Kjenner du det slik iblant også?

Virginia Woolf skrev romanen ”Orlando” i 1928, en høystemt tumult hvor vi følger hovedpersonens liv over kontinent og århundrer. Orlandos livsløp er mangslungent, en reise som vekselsvis mann og kvinne, ung og gammel, fattig og herskapelig rik. Over 400 år blir Orlando voksen og mister sine illusjoner. Og får noen nye.

Men hvem er så Orlando? Alle – og samtidig fullt og helt seg selv: Orlando er klosset, ukyndig i geografi og  lengter etter å være for seg selv. Orlando er en dyktig rytter som kjører seksspann i galopp over London Bridge. Orlando brister i gråt på den minste foranledning. Orlando er ambassadør ved sultanens hoff i Konstantinopel. Orlando er en dikter. Orlando er blitt kysset av en dronning. Orlando kler seg i krinoline med rødme på kinnet.

Sigrid Strøm Reibo og Njål Helge Mjøs har tatt for seg Virginia Woolfs bok og vikler ut den eventyrlige og fantasieggende historien om Orlando for scenen, en historie som sprenger både det klassiske dramaet og det sannsynliges rammer. Bak det musikalske landskapet står Simon Revholt, som blander stilarter og sjangre: fra renessansens madrigaler til glamrockens David Bowie.

Nina Ellen Ødegård spiller den krevende rollen som Orlando. Sammen med et tett ensemble og slående visuelle virkemidler, tar hun oss med på en reise gjennom tid og rom, på det ytre så vel som på det indre plan. Men hvem er det som snakker til oss? Orlando selv? Eller tidsånden?

Bakgrunnsmateriale til forestillingen finner du her.

Les anmeldelser her:
Rogalands Avis
NRK Rogaland
VG
Stavanger Aftenblad
Klassekampen