Gå til Rogalandteater.no

OBS! – På kjøkkenet med Sigbjørn Obstfelder

Category:

Komponist og dirigent:
Geir Lysne

Skuespiller:
Christian Eriksen

Musikere:
Gro Hole Austgulen, fiolin
Hans Bjørkroth, nyckelharpa
Olav K. S. Olsen, cello
Arild Hoem, sax
Glenn Henriksen, sax
Petter Fadnes, sax
Gunhild Seim, trompet
Didrik Ingvaldsen, trompet
Dominique Brackeva, trombone
Gaute Vikdal, basstrombone
Dag Egil Njaa, elektronikk
Johan Egdetveit, akkordeon
Vidar Schanche, gitar
John Lilja, bass
Thomas Bang, bass
Ståle Birkeland, trommer
Dag Magnus Narvesen, trommer
Marius Munthe-Kaas, trommer

LES MER

About

Kitchen orchestra med Geir Lysne og Christian Eriksen

En avantgarde-dikter som revolusjonerte poesien. Et improvisasjonsorkester som feirer ti år. Byens beste komiker med frie tøyler. Hva skjer når tre av Stavangers mest særpregede og uforutsigbare kunstnere smelter sammen på scenen?

Dikteren Sigbjørn Obstfelder ble født i Stavanger i 1866, og 150-årsjubileet feires i hele år. Obstfelder regnes som Nordens første modernist, med ikoniske dikt som «Jeg ser» og «Regn». Færre vet at Obstfelders diktning også er full av musikalske referanser, og at Obstfelder var selv en habil fiolinist. Legg til Kitchen Orchestra, som gjennom ti år har forundret og begeistret med sin musikk. Maijazz og Rogaland Teater er stolte over å kunne presentere avslutningskonserten for orkesterets tiårsjubileum på årets festival. Komponist Geir Lysne har satt sammen en leken og improvisatorisk forestilling basert på Obstfelders tekster, hvor orkesteret får rikelig armslag til å ta forestillingen i uante retninger.

Christian Eriksen bør være kjent for de fleste som skuespiller, musiker og komiker. Han skal sparre med Obstfelders tekster og orkesterets musikk, og får en fri rolle på scenen.

Summen av alt? – Forestillingen blir et avtrykk av hvordan Obstfelder påvirker oss alle der og da, sier komponist Geir Lysne.

Konserten er et samarbeid mellom Rogaland Teater, Maijazz og Sølvberget – Obstfelder 150 år, med støtte fra Rogaland fylkeskommune og Det norske komponistfond.