Gå til Rogalandteater.no

A christmas for Carol

Category:

Dramatiker og regissør:
Yngve Sundvor

Scenograf:
Arne Nøst

Videodesigner:
Reidar Richardsen

Kostymedesigner:
Christina Lovery

Dramaturg:
Morten Kjerstad

Lysdesigner:
Haakon Espeland

Maskør:
Jill Tonje Holter

Regiassistent:
Per Kjerstad

Lyddesign:
Andreas Veire,
Frode Ytre-Arne

PA lyd:
Arild Lægreid,

Musikkproduksjon:
Svein Ragnar Myklebust,
Frode Ytre-Arne

Medvirkende:
Nina Ellen Ødegård
Anders Dale,
Ole Christoffer Ertvaag,
Helga Guren,
Mette Arnstad,
Even Stormoen,
Roar Kjølv Jenssen,
Lars Funderud Johannessen,
Glenn André Kaada,
Una Helene Aasen - Broback / Silje Sigvaldsen,
Julie Sæbø Larsen/ Katharina Rudjord,
Birk Einarson Vetrhus / Emil Johannes Piel,
Leanda Klingsheim / Oda Ramsland,
Lars Sveinson Strandjord / Marcus Moracchioli Lura

Foto og visuelt uttrykk:
Stig Håvard Dirdal

LES MER

About

Ambisjonen var rett å slett å skape en ny juletradisjon for Stavanger-publikummet da Rogaland Teater presenterte en helt ny versjon av Dickens-klassikeren Et juleeventyr i november 2015. Rammefortellingen var Dickens, men vi reparerte litt på den opprinnelige historien ved blant annet å ha en kvinnelig Scrooge i Hovedrollen. Det viste seg at versjonen hadde X-faktoren som gjorde at publikum likte det de så.
Med A Christmas for Carol mener vi at vi har skapt en ny juletradisjon og Stavanger er i ferd med å klatre inn på lista over byer der det ikke blir jul før folk har sett Dickens juleeventyr – som i vår versjon heter A Christmas for Carol.

Vi elsker alle universet Dickens skisser opp for oss. Londontåka, de burleske karakterene, de onde mot de gode, de rike mot de fattige, det eventyrlige og magiske! Hva om dette universet fra 200 år tilbake i tid også ligner på det vi skal møte i vår egen framtid? I ekte Dickensk ånd lager vi et juleeventyr eller et eventyr om jul om du vil. Der tar vi en sniktitt inn i fremtiden og et tilbakeblikk på fortiden gjennom øynene til den menneskefiendtlige og kyniske karrierekvinnen Carol. På lik linje med Dickens udødelige julefortelling A Christmas Carol handler vår versjon A Christmas for Carol om oss alle sammen, om vår virkelighet og den verden vi lever i her og nå. I bunnen av historien ligger som alltid budskapet om fordeling, omsorg for våre medmennesker, og om å nyte livet mens vi ennå vandrer her på jorden.
Med andre ord – A Christmas for Carol ringer julen inn igjen i 2016!

Det er dessverre helt utsolgt på A Christmas for Carol i år. Men vi har lagt ut billetter til 2017 i salg nå. NB Sjekk dato når du bestiller på Ticketmaster.no