Gå til Rogalandteater.no

Markens grøde – Revisited

Category:

Av:
Tatu Hämäläinen
Tora von Platen

Regissør:
Tatu Hämäläinen

Scenograf, kostymedesigner og lysdesigner:
Chrisander Brun

Komponist og lyddesigner:
Anders Brunvær Hauge

Maskør:
Jill Tonje Holter

Medvirkende:
Lars Funderud Johannessen
Ingrid Rusten
Ragnhild Arnestad Mønness
Biniam Abbai Gezai
Kirsten Hofseth
Borghild Rangnes Homlong
Viljar Natlandsmyr
Lea Kaldestad Schur
Johannes Schubert
Una Helene Aasen-Broback
Nora Dirdal Bjørnson

Foto:
Chrisander Brun

LES MER

About

– Naturen er grenseløs!

Mennesket og naturen bombarderer ikke hverandre, de gir hverandre ret, de konkurrerer ikke, kapløper ikke efter noget, de følges ad. Midt i dette går dere og er til.  Fjældene, skogen, myrene, engene, himlen og stjærnerne – å det er ikke fattig og tilmålt, det er uten måte. (Markens Grøde)

Etter suksessforestillingen Fruen fra Havet gir regissør Tatu Hämäläinen og hans team seg i kast med nok et norsk ikon: Markens Grøde av Knut Hamsun – en bauta i norsk litteratur og en fortelling om menneskets evne til overlevelse, utvikling, fremskritt – og ødeleggelse. Boken ga Hamsun Nobelprisen i 1920.

Hamsun uttalte at han skrev Markens Grøde til framtiden, til de kommende generasjonene. Spørsmål som hvordan vi skal behandle naturen, hverandre og hva vi skal etterstrebe i våre liv er vel så viktige i våre dager som på Hamsuns tid.

I Markens Grøde – Revisited undersøker vi hvordan vi kan anvende Hamsuns fortelling i nåtiden på vår søken etter den rette måten å leve på i en kompleks verden.

Det blir et besøk tilbake til Markens Grøde og Hamsuns verden, men med dagens blikk hvor publikum blir invitert med på en sanselig teateropplevelse.

NB: Det er problemer med å kjøpe billetter til forestillingen via Ticketmaster dersom du bruker Explorer som nettleser. Dette problemer oppstår ikke dersom du bruker Chrome eller Safari som nettleser. Ticketmaster jobber med å rette opp feilen.

Det er utarbeidet bakkgrunnsmateriell til forestillingen. Klikk her for å laste ned materiell.